HTML

Blogunkról

Kézzelfogható közelségbe került Magyarország számára, hogy a Római Birodalom egykori tartományának, Pannoniának a Duna mentén húzódó határa, a limes, vagy másik nevén a ripa Pannonica is az UNESCO világörökség része lehessen. A magyarországi limes szakasz világörökséggé nyilvánítását célzó pályázatnak legkésőbb 2012 januárjára el kell készülnie, mely eredményessége nagyban függ az önkormányzatokon, múzeumokon, civil szervezeteken, magánszemélyeken, akiket érinthet a védelemmel járó előny és kötelezettség. Önmagában a római limes, mint örökségi helyszín nem magyar adottság, hiszen a Római Birodalom egykori határvonala a mai Nagy Britanniától egészen a Fekete-tengerig, majd a Közel-Keleten át Afrika északi országait érintve egyetlen hatalmas helyszínként kerülhet a világörökségi listára. Ennek lehet része - immáron negyedik nevezőként - Magyarország is. E-mail: ripapannonica@hotmail.com

Közösség

Látogatók

Utolsó kommentek:

Bernát Péter · http://limes.blog.hu/ 2012.09.16. 11:53:13

Igen, a kép csak illusztráció és a bulgáriai limes kongresszusra készített poszterről van. ( limes.blog.hu/2012/08/29/a_bulgariai_limes_kongresszusra_keszult_poszterunk ) Sajnos még nem tudunk többet a sírról, mint amennyi a cikkben is szerepel.

Bejegyzés: Ritka ókeresztény sírkamrákat találtak Pakson

Arpio · www.barosssblog.blogspot.com 2012.09.15. 17:14:11

A cikkben szereplő kép honnan való? Úgy sejtem, hogy csak illusztráció. Amúgy azt lehet tudni/sejteni, hogy kik temetkezhettek ide?

Bejegyzés: Ritka ókeresztény sírkamrákat találtak Pakson

2011.08.07. 22:23:42

Hát.. lehet, hogy velem van a baj, de ez a kép még nem hozott lázba..

Bejegyzés: Egyedülálló római kori mozaik került napvilágra Szófiában